Els cursos d’estiu de la Xarxa analitzen la sostenibilitat i el desenvolupament global

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 20/06/2012.- La Guia de cursos d’estiu presenta enguany una àmplia oferta de cursos que analitzen tots els aspectes de la sostenibilitat i el desenvolupament global. En aquest sentit, l’IL3 de la Universitat de Barcelona organitza del 27 de juny al 27 de juliol, el curs Desenvolupament global sostenible i canvi climàtic. Al seu torn, la Universitat d’Estiu de la Universitat Autònoma de Barcelona, organitza el curs Educació per a la sostenibilitat que tindrà lloc del 9 al 13 de juliol.

Però hi ha molt més. A la Guia de cursos d’estiu podreu trobar altres cursos relacionats amb la l’educació com ara:
Smart cities: reptes i realitats
Ecología para un municipio sostenible
Eines per a l’anàlisi de la sostenibilitat de sistemes energètics (2a edició)
Vint anys després de Rio, on som i cap on anem
La sostenibilitat com a oportunitat empresarial

Aquests i altres cursos de diverses temàtiques estan recollits a la Guia de cursos d’estiu 2012. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu, número de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 18 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.