T’interessa el món del vi? Tria el teu curs de la Guia d’estiu 2012 i apren-ne més

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 22/06/2012.- El vi és una beguda obtinguda a través de la fermentació alcohòlica del raïm. Però, a més a més, el vi és la suma d’un conjunt de factors ambientals com el clima, la latitud, l’altitud, les hores de llum que rep al dia, etc. Si ets un/a apassionat/da del món dels vins o t’agradaria aprendre’n més aquest estiu tens l’oportunitat de fer-ho a través d’algun dels cursos que recull la Guia de cursos d’estiu 2012 de la Xarxa Vives.

La Universitat de Girona-Cursos d’Estiu t’ofereix el curs Turisme del vi: una volta al món , el Centre Universitari d’Estudis Francesos de la Universitat de Perpinyà proposa el Curs d’enologia. Vi, turisme i cultura i Els Juliols de la UB  us recomanen el curs Geografies del vi.

Aquests i altres cursos de diverses temàtiques estan recollits a la Guia de cursos d’estiu 2012. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu, número de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 18 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.