Suport al català de la Franja

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 06/07/2012.-

La Coordinadora d’Estudis Universitaris de Filologia Catalana, grup de treball de la Xarxa Vives d’Universitats, vol expressar públicament el seu suport al Manifiesto en favor del reconocimiento y dignificación de las lenguas minoritarias de Aragón, que promou la defensa i el reconeixement que mereixen l’aragonès i el català com a llengües pròpies de l’Aragó. En un context d’atacs sistemàtics a l’ensenyament en català i de menysteniment de la nostra llengua, la Coordinadora se suma a la denúncia del Rolde de Estudios Aragoneses de denunciar la intenció del Govern de l’Aragó de derogar la Llei 10/2009 d’ús, protecció i promoció de les llengües pròpies de l’Aragó i substituir-la per una altra que els nega fins i tot el nom (aragonès i català passen a dir-se ‘lengua aragonesa propia de las áreas pirenaicas’ i ‘lengua aragonesa propia del área oriental’, respectivament), en un clar intent de reduir-les a l’estatus d’un patuès sense valor cultural ni interès científic. Aquest intent, a més d’entrar en contradicció amb la suposada protecció i promoció que mereixen segons la Constitució Espanyola, ataca la raó de ser última de la nostra Coordinadora, defensar l’estudi científic i l’ensenyament universitari de la llengua i la literatura catalanes, i per això ens hi oposem frontalment.