Un centenar de professors participaren a les XXVI Jornades Internacionals per a Professors de Català a la Universitat de Vic

XXVI Jornades Internacionals de Professorat (Universitat de Vic, 16-19 de juliol de 2012)

Vic, Castelló de la Plana, Palma.- 20/07/2012.- Al voltant d’un centenar de professors de català han participat, del 16 al 19 de juliol, a les XXVI Jornades Internacionals per a Professors de Català que han tingut lloc a la Universitat de Vic , organitzades per l’Institut Ramon Llull. L’edició d’enguany es va centrar en el tractament de la traducció i de la literatura a les classes de català com a llengua estrangera, així com també les eines i recursos didàctics per a l’aprenentatge de la llengua.

Les jornades van comptar amb una sessió inaugural a càrrec de Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic, Vicenç Villatoro, director de l’IRL i Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL. A continuació va tenir lloc la conferència inaugural «La projecció exterior i la vitalitat d’una cultura», a càrrec de Vicenç Villatoro, director de l’IRL. En finalitzar la inauguració de l’acte es realitzaren sengles rutes guiades per la ciutat de Vic: d’una banda, una ruta literària de la novel·la «Laura a la ciutat dels Sants» i d’altra, una ruta cultural per la ciutat de Vic.

L’objectiu de les jornades és crear un lloc de trobada i d’intercanvi d’experiències del professorat de català de les universitats de l’exterior i alhora un fòrum de formació permanent per a la docència de la llengua com a idioma estranger, la cultura i la literatura. Com a novetat, enguany va augmentar significativament la participació del professorat de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, amb la presentació d’experiències docents. També es va utilitzar un nou format: les presentacions de pòsters sobre el creixement i la consolidació curricular dels estudis catalana en algunes universitats europees.

Consulteu el programa de les Jornades.