El cinema a la Guia de cursos d’estiu 2012

Castelló, Barcelona, Palma.- 11/07/2012.- Cinema i ciències socials: retrat de la societat Dorian Gray (bellesa i degradació social en el cinema), és el curs que ens proposa la Universitat d’Estiu de Gandia (Universitat de València) per aquest estiu. El curs planteja una reflexió, a partir d’alguns dels retrats que el cinema ha realitzat sobre les societats aparentment belles i opulentes. Entotsolades en el creixement econòmic classista, van oblidant els valors morals que les fan fortes, la idea de col·lectiu, menyspreen la solidaritat entre les persones, el respecte per les institucions, l’educació, el medi. I es degraden fins a fer-se, més enllà de la superfície, irrecognoscibles.

Altres cursos de cinema? La Guia de cursos d’estiu recull també, entre altres, els cursos seguents:

Un futur per al cinema espanyol?
Mites i arquetips al cinema
Una escola de cine
El millor cinema a casa: la segona edat d’or de les sèries de TV
«El món per un forat»: una aproximació a la visió cinematogràfica de la ciència
Escoltar la imatge: aproximació a la música cinematogràfica
La imatge, la realitat i nosaltres: què ens conta el cinema actual?
Maestros del cine de Hollywood

Aquests i altres cursos sobre cinema i altres temàtiques estan recollits entre els 671 cursos de la Guia de cursos d’estiu 2012. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu, número de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.