La XVU i la Diputació de Barcelona col·laboraran en l’elaboració del Projecte de Recerca de les Arts Escèniques Catalanes

Vic, Castelló de la Plana, Palma.- 13/07/2012.- El president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, han signat avui un conveni marc de col·laboració entre ambdues institucions, per a l’elaboració del Projecte de Recerca de les Arts Escèniques Catalanes (PRAEC). L’objectiu final és realitzar una història de les arts de l’espectacle de l’àmbit català i posar a disposició del públic una enciclopèdia en xarxa de les arts de l’espectacle.

El projecte està impulsat per 14 de les 21 universitats de la Xarxa i s’emmarca en els actes programats per al Centenari de l’Institut del Teatre, que tindrà lloc l’any 2013. En aquest sentit, els rectors i les rectores de la Xarxa Vives formaran part del Comitè d’Honor del Centenari.

El president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, ha mostrat la seua satisfacció perquè el projecte recupera i remodela el projecte engegat l’any 1990 sota la coordinació de Jordi Coca, Guillem-Jordi Graells i Jesús-Francesc Massip. «Gairebé 25 anys després, investigadors i grups de recerca de totes les universitats de parla catalana han iniciat un projecte que aportarà noves pespectives d’estudi i de reflexió sobre les arts escèniques a Catalunya i als territoris de parla catalana».

Al seu torn, Salvador Esteve ha destacat la col·laboració de les universitats «perquè la seva participació i implicació representa una sòlida garantia per al futur del projecte» i ha destacat que la col·laboració és una aposta de cooperació interterritorial «plena de rigor intel·lectual i d’autoexigència al servei de la nostra llengua i de la nostra cultura plural».