Recursos per als emprenedors davant la crisi

Castelló, Barcelona, Palma.- 16/07/2012.- L’emprenedor viatja a una gran velocitat dia a dia en la direcció i la gestió de projectes. Per a portar a terme aquesta tasca amb èxit i maximitzar els resultats obtinguts de les accions, es fa imprescindible una gestió excel·lent de les operacions del dia a dia. En aquest sentit, la Universitat d’Estiu Rafael Altamira ens proposa el curs Herramientas del emprendedor para alcanzar el éxito, que es realitzarà a Alacant del 23 al 25 de juliol en el marc de la Guia de cursos d’estiu de la Xarxa Vives. Durant el curs es mostraran les eines de direcció que ha de tenir un emprenedor i s’establiran plans d’acció i d’execució per a cadascuna, per veure com es poden abordar les diferents àrees amb èxit.

En aquesta línia, la Universitat Miguel Hernández d’Elx ens proposa també el curs Lideratge emprenedor i gestió d’empreses davant la crisi que es realitzarà els dies 18 i 19 de juliol a Elda. El curs té com objectiu oferir als participants les claus d’una gestió empresarial reeixida en un entorn de crisi econòmica, analitzant els elements i les eines bàsiques per a la direcció de les empreses d’una manera pràctica i amena.

Aquests i altres cursos sobre altres temàtiques estan recollits entre els 671 cursos de la Guia de cursos d’estiu 2012. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu, número de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.