La salut a la Guia de cursos d’estiu 2012

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 01/08/2012.- Aquest estiu, la Universitat Catalana d’Estiu ens proposa el curs La salut en temps de crisi que tractarà com a temes principals: Pla de Salut en temps de crisi econòmica (com podem planificar les millores?), el tractament del dolor (avui dia encara hem de patir?), la medicina forense avui (de la novel·la policíaca a la realitat) i les medecines alternatives, mite i realitat.

Per la seua banda, la Universitat Miguel Hernández d’Elx ens proposa el curs Salut mental i riscos psicosocials en el medi laboral on l’alumne on aprendreu a detectar, gestionar, tractar i solucionar els problemes més freqüents relacionats amb la salut mental en el treball.

Aquests i altres cursos sobre salut i altres temàtiques estan recollits entre els 671 cursos de la Guia de cursos d’estiu 2012. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu, número de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.