Els secrets de les monarquies i dinasties de la història catalana, als cursos d’estiu 2012

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 06/08/2012.- Aquest any s’esdevenen els 600 anys de l’entronització de la dinastia dels Trastàmara, després d’un procés que va ser llarg i tortuós i que acabà amb l’elecció d’un nou rei. Si us interesa la història, la Universitat Catalana d’Estiu us proposa el curs Sis-cents anys del Compromís de Casp. Monarquies i dinasties a la història catalana d’entre l’oferta de cursos d’estiu de la Xarxa Vives. El curs pretén estudiar el procés del Compromís de Casp per a explicar per què va ser un rei castellà l’escollit. Des d’aquesta base s’estudiarà la idea de monarquia que es tenia als Països Catalans a partir de l’anàlisi de diversos moments de la història medieval i moderna.

Però si voleu conèixer més sobre la història, us proposem els cursos següents:
La història nacional de les nacions sense estat: el cas de Catalunya
Catalunya a les urnes: comportament electoral i opinió pública

Aquests i altres cursos sobre cinema i altres temàtiques estan recollits entre els 671 cursos de la Guia de cursos d’estiu 2012. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu, número de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.