La Universitat d’Estiu d’Andorra inaugura la 29a edició sota el títol «Petjades d’Europa en el món»

Sant Julià de Lòria, Barcelona, Palma.- 17/08/2012.- La Universitat d’Estiu d’Andorra (UEA) celebra enguany la seva 29a edició sota el títol «Petjades d’Europa en el món» que tindrà lloc del 27 al 31 d’agost.  En aquesta ocasió, s’estudiarà la irradiació de la cultura europea en la seua complexitat, les seues riqueses i també pobreses. Per copsar els reptes i per ampliar l’horitzó de coneixements, la UEA proposa un programa on tenen cabuda personalitats rellevants de nacionalitats, sensibilitats i formacions diverses: historiadors, sociòlegs, antropòlegs, lingüistes, juristes, polítics…

Aquests i altres cursos de diverses temàtiques estan recollits entre els 671 cursos de la Guia de cursos d’estiu 2012. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu, número de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.