Perpinyà acollirà una jornada de cooperació transfronterera sobre l’aprenentatge de la llengua del veí

Perpinyà, Girona, Lleida.- 06/09/2012.- La Casa dels Països Catalans de la Universitat de Perpinyà Via Domitia acollirà els dies 13 i 14 de setembre la jornada de cooperació transfronterera Aprenentatge de la llengua del veí i immersió lingüística, en el marc del programa POCTEFA Cultur Pro (vegeu el programa complet). La jornada s’inscriu en la línia de treball del programa transfronterer, que ha esmerçat bona part dels seus esforços durant els darrers anys a facilitar la comprensió transfronterera per ajudar a augmentar les relacions de tot tipus entre persones, institucions i organismes d’ambdós costats de la frontera.

Per aquesta col·laboració, un dels elements clau és la facilitat per a comprendre la llengua del veí i així possibilitar una major fluidesa en els intercanvis. Des del Cultur Pro s’han impulsat cursos a ambdós costats de la frontera per estendre el coneixement de la llengua del veí, i s’ha treballat en la recerca de nous models d’aprenentatge i en la comprovació de l’eficàcia de les metodologies per a l’aprenentatge de la llengua.