El 28 de setembre, inauguració del curs 2012-2013 dels estudis catalans a l’exterior

Imatge de l’acte d’inauguració del curs 2011-2012 a les universitats de l’exterior que va tenir lloc a la Universitat Jaume I (foto: Damián Llorens-UJI).

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 12/09/2012.- La Universitat de Barcelona (UB) acollirà el proper 28 de setembre l’acte anual d’inauguració del curs 2012-2013 dels estudis catalans a les universitats de l’exterior. La lliçó inaugural, amb el títol Solitud a la ciutat: Víctor Català i Mercè Rodoreda, anirà a càrrec de Brad Epps, professor de la Universitat de Harvard.

L’obertura de l’acte anirà a càrrec de Dídac Ramírez, vicepresident III de la Xarxa Vives d’Universitats i rector de la Universitat de Barcelona. Posteriorment intervindran el director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull (IRL), Andreu Bosch i el secretari executiu de la Xarxa Vives, Ignasi Casadesús. A continuació es presentarà un audiovisual amb motiu de Xè anniversari de l’IRL seguit del parlament del director d’aquesta entitat, Vicenç Villatoro. Posteriorment, Brad Epps, professor de la Universitat de Harvard, llegirà la lliçó inaugural: Solitud a la ciutat: Víctor Català i Mercè Rodoreda. A continuació tindran lloc la intervenció de Jordi Montaña, president de la Xarxa Vives i rector de la Univeritat de Vic i el parlament de cloenda de Dídac Ramírez.

L’acte tindrà lloc al Paranimf de l’Edifici Històric de la UB a les 12 h i es podrà seguir la retransmissió en directe a través del web www.vives.org.