La comunicació dels dofins, als cursos d’estiu de la Xarxa Vives

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 14/09/2012.- La producció i recepció de senyals acústics dels dofins i catxalots representa una part fonamental del comportament social d’aquests mamífers marins i els permet establir una interacció amb el seu mitjà natural. Per als estudiosos de l’entorn marí, el Campus Universitari de la Mediterrània  proposa els cursos Bio-sonar i comunicació en cetacis: mecanismes i comportament, que tindrà lloc del 24 al 28 de setembre a Vilanova i la Geltrú, i Medicina veterinària de mamífers i tortugues marines, que es realitzarà del 17 al 21 de setembre a la mateixa localitat.

Aquests i altres cursos sobre diferents temàtiques estan recollits entre els 671 cursos de la Guia de cursos d’estiu 2012. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu, número de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.