Resum de la reunió de la Coordinadora

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 22/09/2012.- La Coordinadora d’Estudis Universitaris de Filologia Catalana, grup de treball de la Xarxa Vives d’Universitats, va celebrar la seua reunió periòdica ahir, divendres 21 de setembre, a la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes (Torre dels Frares) de la Universitat de Vic.

La reunió es va centrar en dos punts:

  • la formació en llengua i literatura catalanes dels futurs mestres de secundària
  • la promoció de la llengua i la literatura catalanes a tots els nivells de l’ensenyament

Pel que fa a la formació en llengua i literatura catalanes dels futurs mestres de secundària, la Coordinadora va acordar parlar amb les universitats de la Xarxa Vives perquè s’adopte un sistema d’acreditació de nivell de català (C1) a tots els alumnes del màster de secundària, en el moment de la seua graduació. També s’ha acordat treballar per fer més coherents les vies d’accés a l’especialitat de llengües pròpies de l’esmentat màster, a través un catàleg de titulacions i d’uns itineraris formatius que asseguren la competència en llengua i literatura catalanes dels futurs mestres de llengua i literatura catalanes de l’ensenyament secundari davant de l’augment de llicenciats i graduats d’especialitats no filològiques que accedeixen a l’especialitat. Un cop elaborat l’informe, es farà arribar al Departament d’Ensenyament i a la Direcció General d’Universitats de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa a la promoció de la llengua i la literatura catalanes a tots els nivells de l’ensenyament, la Coordinadora ha acordat col·laborar amb la Institució de les Lletres Catalanes en els actes de promoció de la literatura als instituts, amb la intenció d’acostar els nostres ensenyaments als professors i alumes de secundària. La coordinadora també ha aprovat col·laborar amb els organitzadors del IV Simposi sobre l’ensenyament del català a no catalanoparlants (UVic) i del 2n simposi sobre l’ensenyament de llengua i literatura a batxillerat i universitats (UAB-IEC).

En l’àmbit organitzatiu, la Coordinadora ha renovat el càrrec de director: Albert Soler (UB) substitueix en Xavier Villalba (UAB).