Fòrum Vives al Cercle d’Economia sobre la cooperació universitat-empresa

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 01/10/2012.- El Cercle d’Economia de Barcelona acollirà la jornada «Les aliances del coneixement: cooperació universitat-empresa» que tindrà lloc el proper 3 d’octubre a les 12 h, en el marc de les activitats Fòrum Vives.

Knowledge Alliances és un nou projecte pilot que s’insereix en el marc Cooperació Universitat-Empresa de la Comissió Europea. L’eix central és la promoció d’iniciatives estructurades entre les univesitats i el món empresarial, iniciatives basades en els resultats i centrades en els vincles lògics entre ambdós sectors (formació i món laboral). Aquestes aliances han d’orientar-se a crear nous programes curriculars multidisciplinars que fomenten l’emprenedoria en l’ensenyament, així com al desenvoupament d’altres destreses transferibles com la resolució de problemes en temps real i el pensament creatiu. Estem parlant d’un veritable procés de doble direcció que implica un canvi de mentalitat a l’ensenyament superior i a l’empresa per tal de dissenyar la via, des de la innovació i la sostenibilitat, d’incrementar i millorar el nostre capital humà.

La jornada començarà a les 12 hores amb els parlaments de Jordi Montaña, president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Vic; Xavier Cambra, secretari general de la Fundació Privada d’Empresaris FemCAT, i Jordi Alberich, director general del Cercle d’Economia. A continuació tindrà lloc la ponència Les aliances del coneixement a càrrec de Jordi Curell, director del Programa d’Aprenentatge Permanent de la Comissió Europea. El presentador de la ponència serà Toni Moreno, del Servei d’Atenció a l’Estudiantat de la Universitat de Barcelona. Seguidament es donarà lloc al torn de preguntes i a la cloenda de la jornada.