Inaugurat el III Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger

 


Vinaròs, Barcelona, Palma.- 19/10/2012.- El III Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger ha començat avui a Vinaròs (Baix Maestrat) i finalitzarà diumenge 21 a Morella (Els Ports). Els 40 alumnes seleccionats han assistit a la inauguració a la biblioteca municipal de Vinaròs. L’acte ha comptat amb la participació del director de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro; el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer i el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vinaròs, Lluís Gandia.

En la seua intervenció, Villatoro ha destacat que «a la centralitat de l’activitat dels 10 primers anys de l’Institut Ramon Llull, que es compleixen ara, està l’ensenyament de la llengua a l’exterior». El director del IRL ha destacat que «per a ser una llengua i una cultura universal necessitem una xarxa universal de còmplices, i sobretot, que ens tradueixin». Finalment, sobre la col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Villatoro ha posat l’accent a dir que «quan dues institucions estan d’acord en la seva feina, no hi ha miracle; ens fa il·lusió».

Al seu torn, el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha al·ludit al Diccionari Català-Valencià-Balear com a exemple de col·laboració i «avui hem de fer una nova Lletra de Convit com la que va fer Alcover, cadascú amb la seua sensibilitat». Ramon Ferrer ha afegit que «ens cal treballar amb trellat, seny i sentit comú». Finalment, Lluís Gandia ha donat la benvinguda a Vinaròs als participants al curs i ha agraït a les tres institucions organitzadores la continuïtat de la iniciativa. Finalment, el regidor ha declarat inaugurat el curs.

Des d’avui i fins diumenge, els participants realitzaran sessions de treball a l’entorn de 3 grans blocs teòrics: Llengua i cultura (tractament de la cultura i la variació lingüística en la didàctica de la llengua), Llengua i materials didàctics (eines i recursos multimèdia per a l’aprenentatge de la llengua a l’exterior), Llengua i didàctica (estratègies didàctiques per a l’ensenyament de llengües estrangeres).

L’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats organitzen aquest curs conjuntament des de 2010. La iniciativa s’adreça a llicenciats i graduats, preferentment en filologia catalana, i a estudiants del darrer any de grau de llicenciatura amb l’objectiu de contribuir a la formació de futurs professors per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior.

L’acte de cloenda oficial, que tindrà lloc a l’Ajuntament de Morella demà dissabte a les 20 h, serà presidit per l’alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés, acompanyat del director de l’Àrea de Llengua i Universitats del IRL, Andreu Bosch, la secretària de l’AVL, Verònica Cantó i el secretari executiu de la Xarxa, Ignasi Casadesús.