Morella tanca el tercer curs de didàctica de la llengua


Sessió de treball a l’Ajuntament de Morella.
Imatge: Antonio Pradas

Vinaròs, Barcelona, Palma.- 22/10/2012.- El III Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger ha finalitzat amb èxit, un any més. Des de divendres 19 que va tenir lloc l’acte d’inauguració a Vinaròs (Baix Maestrat), fins a diumenge 21 a Morella (Els Ports), els 40 alumnes seleccionats s’han inmers en la didàctica de la llengua amb l’objectiu de formar-se com a docents de català a les universitats de l’exterior.

A l’acte de cloenda, l’alcalde de Morella va destacar la satisfacció de l’Ajumtament per acollir el curs i va afegir que Les institucions hem de treballar per potenciar i cuidar un patrimoni tan important com és la llengua. Rhamsés Ripollés va compartir l’acte de cloenda del curs amb Verònica Cantó, secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats del IRL i Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives.

El cus ha estat organitzat per l’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Univesitats, i ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de Morella i Vinaròs. Durant tres dies, els participants han realitzat sessions de treball a l’entorn de 3 grans blocs teòrics: Llengua i cultura (tractament de la cultura i la variació lingüística en la didàctica de la llengua), Llengua i materials didàctics (eines i recursos multimèdia per a l’aprenentatge de la llengua a l’exterior), Llengua i didàctica (estratègies didàctiques per a l’ensenyament de llengües estrangeres).

L’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats organitzen aquest curs conjuntament des de 2010. La iniciativa s’adreça a llicenciats i graduats, preferentment en filologia catalana, i a estudiants del darrer any de grau de llicenciatura amb l’objectiu de contribuir a la formació de futurs professors per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior.

 

Acte de cloenda del curs a l’Ajuntament de Morella. D’esquerra a dreta, Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives; Verònica Cantó, secretària de l’AVL; Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella i Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats del IRL.
Imatge: Antonio Pradas