Els sol·licitants de cursos de català EILC d’hivern per a Erasmus superen en un 36,4% l’oferta de places

Alumnes d’un curs EILC de català organitzat a la Universitat de les Illes Balears.

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 20/11/2012.- Els cursos de llengua catalana per a Erasmus (EILC) continuen suscitant interès entre els estudiants de la Unió Europea. Una vegada tancat el procés de recepció de sol·licituds per a la convocatòria de cursos d’hivern (gener-febrer de 2013), la demanda ha superat en un 36,4% a l’oferta de places. La Xarxa Vives, que des de fa 2 cursos gestiona íntegrament aquest procés, ha rebut un total de 191 sol·licituds per a les 140 places disponibles. Entre els sol·licitants hi ha fins i tot alumnes que no compleixen els requisits, atès que faran la seua estada Erasmus a altres universitats de l’Estat espanyol, i d’altres que pertanyen a estats que no formen part de la Unió Europea ni compten amb conveni amb la UE per als seus estudiants.

L’oferta d’hivern s’adreça als estudiants que realitzen la seua estada a les universitats de la regió Vives durant el segon semestre del curs 2012-2013. Les universitats que ofereixen aquests cursos són l’Autònoma de BarcelonaGironaIlles BalearsInternacional de CatalunyaRamon Llull i València. El primer curs començarà el 14 de gener a la UIC i el darrer finalitzarà el 15 de febrer a la UIB.

Els cursos EILC de català són específicament concebuts per la Unió Europea com a «cursos de llengües minoritàries organitzats en països on aquestes llengües s’utilitzen en la docència o en institucions d’educació superior». Els cursos, que són convalidables per 4 crèdits ECTS, es realitzen abans que comence el curs acadèmic com a preparació per al període de l’estada Erasmus.