La Coordinadora d’Estudis Universitaris de Filologia Catalana, en defensa del sistema educatiu en català

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma. 06/12/2012 . La Coordinadora d’Estudis Universitaris de Filologia Catalana, que integra tots els departaments de Filologia Catalana de la Xarxa Vives d’Universitats, vol manifestar el seu desacord i la seua condemna més enèrgics a l’avantprojecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) presentat pel ministre d´Educació, Cultura i Esport del Govern d’Espanya, José Ignacio Wert. Tal com es planteja, aquest projecte suposa un intent de destrucció d’un sistema educatiu que s’ha demostrat imprescindible per a l’extensió del coneixement i de l’ús del català, necessari per a la preservació de la convivència social i eficaç en l’obtenció de resultats acadèmics. En definitiva, es tracta d’un objectiu polític mal dissimulat de relegació del català, de l’aranès i de totes les llengües oficials diferents del castellà a una situació de marginalitat i d’inferioritat. És per aquesta raó que la Coordinadora s’afegeix a totes les mobilitzacions de protesta que es promoguin arreu i fa una crida al professorat, als estudiants i al personal d’administració dels departaments que la integren a participar-hi. En particular, s’adhereix a la manifestació que ha convocat Somescola el dilluns dia 10 de desembre, a les 18.30 h a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, i la manifestació del 15 de desembre a Castelló de la Plana, organitzada per l’entitat Castelló per la Llengua, en la qual està integrada Escola Valenciana.