La Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives registra el seu màxim de visites en revistes culturals

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 20/12/2012.- Les revistes De tots colors i Cu-cut! han esdevingut les publicacions més consultades del catàleg virtual de la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives.

La revista popular De tots colors ha estat consultada en 187.796 ocasions i ha esdevingut la més visitada del catàleg de la Biblioteca. Es tracta d’una reproducció digital de l’edició de Barcelona (Bartomeu Baxarias, 1908-1913), i actualment la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives en compta amb  274 números. Per la seua banda, la revista Cu-cut! ha estat visitada en 178.286 ocasions i compta amb 157 números digitalitzats que corresponen al periode de 1902 a 1904.

I és que any rere any, la Biblioteca amplia la seva oferta per tal de cobrir les necessitats dels seus usuaris. Entre les darreres obres incloses trobem De evangelica preparatione / a Greorgio Trapezuntio traductus, Estatutos de la REal y Pontificia Universidad de Cervera aprovados por el Rey Felipe V en el año 1726. Actualment, la Biblioteca ja compta amb un catàleg al voltant de 1.600 obres.

La Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives és fruit d’un conveni entre la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i la Xarxa Vives d’Universitats. Amb aquest acord es pretén, d’una banda, aprofitar, potenciar i difondre al màxim els fons digitalitzats existents a la xarxa i, d’una altra, proposar i fer efectiva l’edició digital de les obres més representatives de la cultura catalana, valenciana i balear. El portal ret homenatge a la figura de l’important humanista valencià Joan Lluís Vives, per tot el que representa la seua obra en la cultura europea del Renaixement.

A més d’aquests acords, actualment la Cervantes també col·labora amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua en el desenvolupament d’un portal dedicat a Enric Valor, en homenatge al centenari del seu naixement.