6 universitats de la Xarxa acolliran cursos de català EILC d’hivern per a Erasmus

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 20/11/2012.- Les universitats Autònoma de BarcelonaGironaIlles BalearsInternacional de CatalunyaRamon Llull i València acolliran cursos de llengua catalana per a Erasmus (EILC) durant el període d’hivern del curs 2012-2013.  El primer curs començarà el 14 de gener a la UIC i el darrer finalitzarà el 15 de febrer a la UIB.

Aquesta modalitat de formació gratuïta en llengua catalana continua suscitant interès entre els estudiants de la Unió Europea. Una vegada tancat el procés de recepció de sol·licituds per a la convocatòria de cursos d’hivern (gener-febrer de 2013), la demanda va superar en un 36,4% a l’oferta de places. La Xarxa Vives, que des de fa 2 cursos gestiona íntegrament aquest procés, va rebre un total de 191 sol·licituds per a les 140 places disponibles. Entre els sol·licitants hi ha fins i tot alumnes que no compleixen els requisits, atès que faran la seua estada Erasmus a altres universitats de l’Estat espanyol, i d’altres que pertanyen a estats que no formen part de la Unió Europea ni compten amb conveni amb la UE per als seus estudiants.

Els cursos EILC de català són específicament concebuts per la Unió Europea com a «cursos de llengües minoritàries organitzats en països on aquestes llengües s’utilitzen en la docència o en institucions d’educació superior». Els cursos, que són convalidables per 4 crèdits ECTS, es realitzen abans que comence el curs acadèmic com a preparació per al període de l’estada Erasmus.