La Xarxa Vives promourà els cursos EILC de català a Expolangues París 2013

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 08/01/2013.- La regió Vives es promou, per cinquè any consecutiu, a la fira internacional d’idiomes i cultures Expolangues París en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull. A través de l’estand del IRL es difondrà informació sobre els programes EILC perquè els estudiants estrangers Erasmus puguen estudiar català durant la seua estada a les universitats dels nostres territoris. L’edició d’Expolangues 2013 té lloc del 6 al 9 de febrer al Saló d’Exposicions de París, Porta de Versalles i té com a convidada d’honor la llengua àrab.

Està previst que durant aquests dies més de 25.000 persones visiten la fira. A l’edició de 2012 es van enregistrar 23.800 visites als 180 expositors. 30 països i 80 llengües hi van tenir representació. Expolangues Paris s’ha convertit en un referent en l’àmbit de l’educació.

L’objectiu de la fira és presentar les diverses possibilitats d’aprendre un idioma i informar sobre les cultures, les característiques lingüístiques i els programes d’educació de les llengües que hi participen; representa un punt de trobada dels professionals, les editorials i les institucions implicades en l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües.

En l’edició del 2010 i sota el lema «El català, la llengua de 10 milions d’europeus», els més de 25.000 assistents al Saló d’Exposicions de París van poder conèixer la llengua i la cultura catalanes a través de conferències, debats, presentacions i altres activitats culturals i gastronòmiques que es van organitzar a l’estand central. La Xarxa Vives hi va participar activament juntament amb altres institucions dels territoris de la regió Vives.