La UV acollirà una presentació dels serveis del CBUC a les universitats valencianes

València, Barcelona, Palma.- 15/01/2013.- El Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC) i la Xarxa Vives d’Universitats organitzen un acte de presentació dels serveis del consorci a les universitats valencianes (vegeu el programa), que tindrà lloc el proper 7 de febrer a la Universitat de València. A l’acte intervindran el president del CBUC, Antoni González, i el director del consorci, Lluís Anglada.

L’acte s’emmarca en la línia de col·laboració en la difusió del coneixement entre la Xarxa i el CBUC, que es va encetar l’any 2011. A través de l’acord, ambdues institucions es van comprometre a potenciar diversos serveis que ofereixen en línia, com són la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives de la Xarxa i els repositoris cooperatius de Tesis Doctorals en Xarxa (TDX), de Materials Docents en Xarxa (MDX), de producció científica (RECERCAT) i de Revistes Catalanes en Accés Obert (RACO), del CBUC.

El Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya té la missió d’assegurar l’accés de tots els membres del sistema català de producció de coneixement a les fonts d’informació i documentació, per tal d’incrementar la productivitat científica catalana, i facilitar la difusió universal de la producció científica generada pels membres del sistema català de producció de coneixement. El CBUC es va constituir l’any 1996 i en són membres les set universitats públiques de Catalunya i la UOC, a més de la Biblioteca de Catalunya i de la Secretaria d’Universitats i Recerca. A més, compta amb membres associats -6 universitats dels territoris de parla catalana, els departaments d’Ensenyament i de Cultura de la Generalitat de Catalunya i els museus Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).