Recta final d’Expolangues París 2013

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 08/02/2013.- La fira internacional d’idiomes i cultures Expolangues París enfila la seua recta final al Saló d’Exposicions de París, Porta de Versalles. Demà dissabte es clausurarà l’edició número 31 del certamen, al qual participa la Xarxa Vives en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull. A través de l’estand del IRL es difon informació sobre els programes EILC perquè els estudiants estrangers Erasmus puguen estudiar català durant la seua estada a les universitats dels nostres territoris.

Al voltant de 25.000 persones visiten aquesta fira. A l’edició de 2012 es van enregistrar 23.800 visites als 180 expositors. 30 països i 80 llengües hi van tenir representació. Expolangues Paris s’ha convertit en un referent en l’àmbit de l’educació, i l’edició de 2013 té com a convidada d’honor la llengua àrab. L’objectiu de la fira és presentar les diverses possibilitats d’aprendre un idioma i informar sobre les cultures, les característiques lingüístiques i els programes d’educació de les llengües que hi participen; representa un punt de trobada dels professionals, les editorials i les institucions implicades en l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües.

En l’edició del 2010 i sota el lema «El català, la llengua de 10 milions d’europeus», els més de 25.000 assistents al Saló d’Exposicions de París van poder conèixer la llengua i la cultura catalanes a través de conferències, debats, presentacions i altres activitats culturals i gastronòmiques que es van organitzar a l’estand central. La Xarxa Vives hi va participar activament juntament amb altres institucions dels territoris de la regió Vives.