La Universitat de Barcelona acull un Fòrum Vives sobre xarxes universitàries europees

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.-12/03/2013.- Les xarxes universitàries europees centren l’atenció de les universitats de la Xarxa Vives, que avui dijous es reuneixen a la Universitat de Barcelona per conèixer el panorama actual de les relacions institucionals en l’àmbit universitari europeu. La jornada tindrà lloc a les 11.30 h i es realitzarà sota el format Fòrum Vives.

La jornada es realitza en el marc d’un procés que va començar amb el Fòrum Vives Les universitats de l’arc mediterrani. El temps de les aliances que va tenir lloc a la Universitat Jaume I en febrer de 2012. Ara, els objectius que es plantegen en aquest Fòrum Vives Xarxes universitàries: oportunitats i estratègies són:

– Oferir una visió global d’algunes de les principals xarxes universitàries internacionals i de la posició de les universitats de la Xarxa en aquest context.
– Compartir experiències i estratègies per a un aprofitament eficient de les aliances universitàries.

L’acte compta amb la participació de Dídac Ramírez, president de la Xarxa Vives i rector de la UB, qui explicarà l’estratègia de la seua Universitat en les xarxes universitàries internacionals. A continuació, es presentarà l’informe de 2013 sobre xarxes universitàries, de la mà d’Anna Cuatrecasas, responsable per a xarxes internacionals i projectes a la Mediterrània de la UB. En acabar tindrà lloc una taula rodona sota el títol Les xarxes universitàries, al servei de la universitat?, amb representants de diferents xarxes internacionals.

Actualment vivim un moment en què les xarxes de relacions es modifiquen a gran velocitat perquè institucions i empreses necessiten redefinir el seu posicionament per respondre als reptes que presenta una realitat canviant. La capacitat per consolidar aliances d’interès per a la societat és un dels indicadors més significatius de la vitalitat de qualsevol organització.