La regió universitària Vives acollirà 17 cursos EILC de català per a Erasmus durant el curs 2013-2014

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 22/03/2013.- Les universitats de la regió Vives acolliran durant el curs 2013-2014 un total de 17 cursos intensius de llengua per a Erasmus (EILC) de català, d’acord amb la resolució publicada per l’Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus (OAPEE), que inclou també 3 cursos de gallec i un d’euskera. Per quart any consecutiu, les universitats dels territoris de parla catalana van presentar una proposta conjunta de cursos de català; des del curs 2010-2011, la Xarxa Vives s’ha consolidat com la principal referència dels cursos EILC a l’Estat espanyol.

Actualment, les universitats de la Xarxa reben cada any més de 10.000 estudiants Erasmus, i l’interès despertat des del primer moment pels cursos de català s’ha traduït en un fort creixement del nombre d’alumnes. En el curs 2010-2011 hi van participar un total de 169, situant-se la regió Vives en la dotzena posició de la recepció d’estudiants EILC, per davant de 12 dels 24 estats participants. En el curs 2011-2012 la xifra va augmentar fins als 277, mentre que en el curs 2012-2013 han completat els cursos 385 alumnes procedents de tots els racons del continent europeu. Durant l’actual curs acadèmic s’han realitzat 20 cursos (13 organitzats per al període d’estiu i 7 per al període d’hivern) mentre que l’any anterior van tenir lloc 17.

Els cursos EILC de català són específicament concebuts per la Unió Europea com a «cursos de llengües minoritàries organitzats en països on aquestes llengües s’utilitzen en la docència o en institucions d’educació superior». Els cursos, que són convalidables per 4 crèdits ECTS, es realitzen abans que comence el curs acadèmic com a preparació per al període de l’estada Erasmus. Els cursos EILC inclouen tot tipus d’activitats culturals que complementen les classes teòriques.