Comunicat del president de la Xarxa Vives sobre el traspàs de la rectora de la Universitat de les Illes Balears, Montserrat Casas Ametller

Davant el traspàs de la rectora de la Universitat de les Illes Balears, la doctora Montserrat Casas Ametller, ahir dissabte a Barcelona, vull transmetre a la comunitat de la UIB i a la família de la rectora Casas el condol de les 21 universitats membres de la Xarxa Vives per aquesta irreparable pèrdua.

En la personalitat de Montserrat Casas, el rigor acadèmic i la fermesa del seu posicionament davant els grans reptes de la universitat anaven acompanyats d’una indubtable qualitat humana. El seu tarannà obert feia senzill i fructífer el diàleg, com va demostrar en la seva etapa al capdavant de la Xarxa, l’any 2008.

Per a les universitats dels territoris de parla catalana, la seva mort suposa un cop dur en moments d’incertesa; tanmateix, el seu llegat de coratge, dignitat i coherència davant les dificultats serà el millor estímul per a seguir treballant pels objectius que va perseguir fins a l’últim moment de la seva vida.

Descansi en pau.

Dídac Ramírez i Sarrió
President de la Xarxa Vives d’Universitats
Rector de la Universitat de Barcelona

(La UIB ha obert un llibre de condol en versió electrònica per a les persones que desitgen fer arribar els seus missatges).