Isabel-Clara Simó, Medalla d’Or i filla predilecta d’Alcoi

(Vídeo d’Ara Multimèdia)

Alacant, Barcelona, Palma.- 29/04/2013.- L’escriptora Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943) va rebre dissabte 27 d’abril la Medalla d’Or de la seua ciutat natal, que també la va nomenar filla predilecta, coincidiknt amb el seu setantè aniversari. La proposta va partir de l’equip de govern i va rebre el suport de tots els regidors de l’ajuntament, vint-i-cinc, de tots els colors polítics, i ha comptat amb 92 adhesions formals, en molts casos provinents d’institucions, com és el cas de la Xarxa Vives. Universitats, ajuntaments, grups polítics, administracions, sindicats, entitats culturals i particulars s’han unit a l’homenatge.

Segons el regidor de Política Lingüística, Jordi Tormo, el reconeixement s’estén «a la tasca en la promoció i la defensa de la llengua comuna i de la cultura que realitza Isabel-Clara Simó en la seua activitat constant com a escriptora i professora». A més, va afegir Tormo, aquestes distincions són un clar reconeixement a la seua activa defensa de valors com la pau o el feminisme.

L’acte de lliurament de la Medalla d’Or va tenir lloc al saló de plens de l’Ajuntament d’Alcoi, que minuts abans va acollir també un acte de reconeixement del cantant Ovidi Montllor, ja desaparegut.