Creació de paper artístic i tècniques ceràmiques, eixos dels primers cursos de la Guia d’estiu 2013

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 16/05/2013.- La localitat alacantina d’Altea (Marina Baixa) acollirà els dos primers cursos dels 642 que s’inclouen a la la Guia de cursos d’estiu de 2013, que aplega la major oferta agregada de cursos d’estiu de totes les àrees de coneixement, adreçada a estudiants universitaris, professionals i tota persona interessada a ampliar coneixements. De l’1 al 29 de juny, els cursos tractaran dos temes tan diferents com la creació de paper artístic a partir de paper reciclat a mà i la tècnica ceràmica del Rakú. Enguany la Guia inclou cursos impulsats per 24 marcs organitzatius a 79 localitats dels territoris de parla catalana.

Els cursos de la Guia tindran lloc fins a 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu, paraula clau, dates de realització i número de curs, així com cercar específicament els cursos amb reconeixement de crèdits. La Guia ofereix també la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos. La Xarxa Vives ha realitzat un procés per tal que els cursos obtinguen aquest reconeixement entre totes les universitats membres, de forma multilateral, per tal d’afavorir la mobilitat d’estudiants entre les universitats de la Xarxa. D’altra banda, s’ha convocat un any més el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia.

Des de fa 1995, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.