El gestor de comunitats virtuals, un perfil professional estratègic

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 03.06.2013.-  La revolució que ha suposat la web 2.0 per a les marques i les organitzacions ha generat la necessitat d’integrar nous rols als seus organigrames. L’aparició d’una oficina de gestió de comunitasts virtuals i de gestió estratègica de xarxes socials irromp de forma transversal a l’empresa, i afecta a un gran nombre de departaments, des del de Comunicació al de Recerca, passant entre d’altres pel de Recursos Humans. En aquest sentit, l‘Institut de Formació Contínua IL3 organitza el curs Community manager – La nova figura estratègica que tindrà lloc del 17 de juny al 24 de juliol, en modalitat a distància.

Si ets usuari de Facebook, Twitter o altres xarxes socials i t’interessa treure el màxim profit professional d’aquestes eines, la Guia de cursos d’estiu 2013 et proposa a més a més, un recull de cursos que et permetran assolir el teu objectiu en aquest mateix àmbit temàtic:

Història de la sociabilitat contemporània: de les associacions a les xarxes socials
Màrqueting digital: una alternativa en temps de crisi
Xarxes socials en l’àmbit escolar
Ús de les xarxes socials per a docents
Xarxes socials: gestiona la teua presència a Internet
Comunicació corporativa i construcció de marca (branding) en una societat digital
– Social media management: comunicació i promoció efeciva a les xarxes socials
10 idees low cost pe al màrqueting en línia
El lenguaje en las redes socialses: de Facebook a WhatsApp
Què poden aportar les xarxes socials en aquest moment de crisi a les empreses
– Community manager: el vessant social 2.0

Aquests i altres cursos sobre diferents temàtiques estan recollits entre els 642 cursos de la Guia de cursos d’estiu 2013. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmica, localitat on es fa el cursmarc organitzatiunúmero de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 18 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.