Manuel Palomar destaca l’intercanvi d’experiències com a clau de la Trobada dels serveis lingüístics de la Xarxa


Ignasi Casadesús, Manuel Palomar i Josep Ochoa, avui a l’inici del Fòrum Vives (imatges: UA).

Alacant, Barcelona, Palma.- 14.06.2013.- La Universitat d’Alacant va acollir els dies 13 i 14 de juny la XVIII Trobada dels serveis lingüístics universitaris de la Xarxa Vives, en el marc del Fòrum Vives. Representants dels serveis lingüístics van reflexionar sobre la seua tasca quotidiana, van compartir experiències i analitzaren els reptes que afronten en l’actualitat. En l’acte inaugural (vegeu vídeo), el vicepresident III de la Xarxa i rector de la UA, Manuel Palomar, va obrir la trobada juntament amb el director del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística, Josep Ochoa, i el secretari executiu de la Xarxa, Ignasi Casadesús.

Durant la seua intervenció, Palomar va destacar que la trobada ofereix una «bona oportunitat per a l’intercanvi d’experiències» i va agrair la participació de representants dels serveis lingüístics de diferents universitats de Galícia, Euskadi i Navarra. El rector de la UA va afegir que aquest fòrum «permet estudiar com aprofitar les noves eines i els nous canals de comunicació per part dels serveis lingüístics». Al seu torn, Josep Ochoa va donar la benvinguda als assistentes i finalment, Ignasi Casadesús va destacar l’«ambició» del Pla de Política Lingüística compartit per les universitats de la Xarxa, en fase d’execució.

La trobada, que es va poder seguir a través de Twitter amb l’etiqueta #fòrumvives, va comptar amb dues conferències obertes que s’emeteren en temps real. La primera va tenir lloc dijous 13 a càrrec de Dolors Reig, psicòloga social i editora principal d’El Caparazón, qui va intervenir sota el títol Socionomia: benvinguts a la societat augmentada (vídeo a partir del minut 10). La segona va ser divendres 13, a càrrec de Vicent Sanchis, director d’El Temps, qui desenvoluparà la conferència Tres llengües, tres funcions? A més, hi va haver una taula rodona amb la participació de Isabel Vaquero, tècnica del Servei de Normalització Lingüística de la Universitat de Santiago (vegeu vídeo); Maria Cristina Rodríguez, tècnica de l’Àrea de Normalització Lingüística de la Universitat de Vigo; Goretti Sanmartín, directora del Servei de Normalització Lingüística de la Universitat de la Corunya; Jesús Mari Makazaga, director del Servei d’eusquera de la Universitat del País Basc i Koldo Asirón, director del Servei d’eusquera de la Universitat de Navarra. Finalment, dijous de vesprada es van desenvolupar 4 tallers en paral·lel (vegeu vídeo), sobre formació, assessorament, dinamització i política lingüística i tecnologies i plataformes institucionals.