La beca Segimon Serrallonga distingeix un projecte d’estudis a la Universitat Catòlica de Lovaina

Noemí Barrera, al centre de la imatge, a l’acte de lliurament que va tenir lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntamet de Torrelló (imatge: Ajuntament de Torrelló)

Vic, Castelló de la Plana, Palma.- 25/06/2013.- La Beca Segimon Serrallonga d’ampliació d’estudis a l’estranger ha distingit la proposta de Noemí Barrera Gómez, doctoranda de filosofia a la Universitat de Barcelona per un projecte d’estudis a la Universitat Catòlica de Lovaina on finalitzar el seu projecte «El món espiritual a la cosmovisió occidental a través de l’enciclopedisme de la Baixa Edat Mitjana». Aquesta proposta va ser l’elegida d’entre les 19 presentades a aquesta sisena edició de la beca, de la qual es va fer públic el veredicte del jurat en un acte que va tenir lloc el 18 de juny a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torelló, sota la presidència de l’alcalde, Santi Vivet. La Beca Segimon Serrallonga es convoca anualment per l’Ajuntament de Torelló i compta amb la col·laboració de l’Aula Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic i la Xarxa Vives d’Universitats.

El jurat estava presidit per Jaume Vivet, alcalde de Torrelló, Núria Güell, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Torrelló, Rosa Sayós, filòloga i professora de la Universitat de Barcelona, Montserrat Bacardí, doctora en filologia i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Joaquim Albareda, historiador i professor de la Universitat Pompeu Fabra, Joan Manuel del Pozo, doctor en filosofia i professor de la Universitat de Girona i Miquel Pérez, doctor en història de l’art i professor de la Universitat de Vic.

La Comissió de Selecció va valorar el projecte presentat per Noemí Barrera pel seu excel·lent currículum personal, per la solvència metodològica i l’interès del seu singular objecte d’estudi – l’enciclopedisme medieval- així com per la contribució que aquest estudi pot fer al projecte més ampli de recerca que s’insereix: l’anomenada filosofia de la ment, una de les àrees de més interessant desenvolupament del pensament contemporani.

El jurat va felicitar a totes les persones que han optat a la Beca Segimon Serrallonga i va deixar constància de la diversitat dels projectes i universitats de procedència de les persones candidates i de l’alt nivell dels treballs presentats.

Des de l’any 2008, la Xarxa Vives col·labora amb l’Ajuntament de Torelló, que convoca la beca Segimon Serrallonga d’ampliació d’estudis a l’estranger. Arran d’aquest acord, la Xarxa Vives dóna suport a aquesta beca a través de la seua difusió entre els titulats o els estudiants de darrer any d’una titulació de les àrees d’humanitats, arts i ciències de l’educació, que hagen cursat o cursen els seus setudis en alguna universitat o centre d’educació superior de la Xarxa. L’acord també compta amb la participació de l’Aula Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic.