L’educació, protagonista als cursos d’estiu

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 16/07/2013.- Europa és una realitat social conformada per poblacions autòctones i exògenes de gran diversitat cultural. Els sistemes educatius s’enfronten a aquesta diversitat amb diferents estratègies i polítiques. En aquest sentit, la Universitat d’Estiu de Gandia (Universitat de València) organitza el curs Els reptes de l’educació a Europa, que tindrà lloc a Gandia, del 22 al 24 de juliol. Al curs es proposa reflexionar sobre les polítiques educatives, la convivència, la interculturalitat els programes de mobilitat i intercanvi i la relació entre currículum i ciutadania.

Si t’interessa l’àmbit de l’educació, la Guia de cursos d’estiu recull també, entre altres, els cursos seguents:
Interpretació i educació ambiental
Educació emocional (9a edició)
Educació i conflicte: el paper del joc com a element de socialització (5a edició)
Montblanc, Europa per a tots
Realitat 2.0: experiències TIC en català a les aules

Aquests i altres cursos sobre diferents temàtiques estan recollits entre els 642 cursos de la Guia de cursos d’estiu 2013. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’11 àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmicalocalitat on es fa el cursmarc organitzatiunúmero de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos. A més, s’ha posat a disposició dels estudiants les ajudes DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.