La ciutat de Barcelona, escenari per a la novel·la negra als cursos d’estiu

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 30/07/2013.- Per als amants de la novel·la negra, i a totes aquelles persones interessades en aquest gènere, la Universitat Pompeu Fabra organitza aquest estiu el curs Barcelona, ciutat de novel·la negra que tindrà lloc a Barcelona, del 2 al 6 de setembre. Les finalitats del curs són mostrar la ciutat de Barcelona com un escenari privilegiat per a la novel·la negra, tant d’expressió catalana com castellana; prestigiar i reivindicar la novel·la negra feta a casa nostra com una eina fonamental de crítica social i urbana; mostrar als alumnes els principals períodes i moviments de la literatura de gènere negre feta a casa nostra, a partir de l’exemple urbà de la ciutat de Barcelona; i vehicular la importància de ciutat, cultura, literatura i ciutadania.

Si t’agrada la literatura, et proposem un altre curs que et pot resultar interessant Literatura i guerra, organitzat per la Universitat d’Estiu de la UIB.

Aquests i altres cursos sobre diferents temàtiques estan recollits entre els 642 cursos de la Guia de cursos d’estiu 2013. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’11 àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmicalocalitat on es fa el cursmarc organitzatiunúmero de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos. A més, s’ha posat a disposició dels estudiants les ajudes DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.