L’atenció sanitària transfronterera i el tractament del dolor, objecte d’anàlisi

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 05/08/2013.- Aquest estiu, la Universitat Catalana d’Estiu organitza el curs De l’atenció sanitària transfrontererea al tractament del dolor, que tindrà lloc a Prada de Conflent (Catalunya Nord), del 17 al 20 d’agost.

El curs està coordinat per Jordi Craven-Bartle i Lamote de Grignon. Durat el primer dia, Jaume Roigé, del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona realitzarà la ponència «El tractament del dolor, una vida sense dolor». Durant el dia 18 tindran lloc 3 ponències sota el títol  «El termalisme als Pirineus centrals: aplicacions medicinals i lúdiques» a càrrec de Josep Masich i de Carles Balasch, ambdós de la Universitat de Lleida. A continuació es realitzarà una visita als balnearis de Molig i Vernet. Per acabar, el darrer dia del curs es tractarà el centenari del Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana (1913 – 2013)  i es recordarà la persona d’Oriol Casassas.

Aquest i altres cursos sobre diferents temàtiques estan recollits entre els 642 cursos de la Guia de cursos d’estiu 2013. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’11 àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmicalocalitat on es fa el cursmarc organitzatiunúmero de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos. A més, s’ha posat a disposició dels estudiants les ajudes DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.