Curs d’estiu a Andorra: «Poders i contrapoders en un món global»

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 20/08/2013.-  La Universitat d’Estiu d’Andorra organitza del 2 al 6 de setembre a Andorra la Vella, el curs Poders i contrapoders en un món global.

El curs analitza els poders i contrapoders d’abast global en el món actual. S’explorarà aquest entramat indestriable en els diversos àmbits polítics, econòmics i socials de manera pluridisciplinar. Els experts evocaran el joc de poders i contrapoders en relació a la geopolítica, el mercat global (A. Orléan, CNRS), els mitjans de comunicació (M. Terribas, UPF), la religió (P. Michel, CNRS), els moviments socials (M. Wieviorka, CNRS) i la joventut (C. Feixa, UdL). Interp. simultània disponible.

Aquest i altres cursos sobre diferents temàtiques estan recollits entre els 642 cursos de la Guia de cursos d’estiu 2013. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’11 àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmicalocalitat on es fa el cursmarc organitzatiunúmero de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos. A més, s’ha posat a disposició dels estudiants les ajudes DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.