El voluntariat lingüístic universitari es reunirà a la Tinença de Benifassà

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 02/10/2013.- La XIII Trobada de voluntariat lingüístic universitari reunirà a l’alberg La Font Lluny de la Tinença de Benifassà, del 31 d’octubre al 3 de novembre, a voluntaris d’arreu dels territoris de la regió Vives. La trobada anual pren enguany com a títol «Temps de crisi, temps de canvis» i està organitzada, en el marc del Fòrum Vives, per la Xarxa Vives d’Universitats i el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València (vegeu el programa).

Els objectius d’aquestes jornades passen per dinamitzar els contactes entre el voluntariat lingüístic de totes les universitats de la Xarxa Vives, conèixer una de les contrades més emblemàtiques de la regió Vives i debatre sobre la política lingüística en l’àmbit universitari.

Des de la posada en marxa del programa de Voluntariat Lingüístic de la Universitat de València (UV), el curs 1996-1997, s’han organitzat onze trobades de voluntaris. Les set primeres van ser exclusives de la UV, les dues següents es van obrir als voluntariats de la Xarxa Vives. En 2010 es va fer a Mallorca, organitzada per la Universitat de les Illes Balears, en 2011 a la franja d’Aragó i en 2012, al parc natural de Penyagolosa. Aquestes trobades han recorregut bona part dels territoris de llengua catalana, de l’Alguer a Morella, de Poblet a Banyeres de Mariola, d’Ador a Cabrera de Mar, d’Alcúdia a Vilafranca o Mequinensa.