Fòrum Vives del voluntariat lingüístic universitari: «Temps de crisi, temps de canvis»

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 29/10/2013.- Com cada any, el voluntariat lingüístic universitari es reuneix amb l’objectiu de dinamitzar els contactes entre el voluntariat de totes les universitats de la Xarxa Vives, conèixer una de les contrades més emblemàtiques de la regió Vives i debatre sobre la política lingüística en l’àmbit universitari.

Enguany, la Tinença de Benifassà és el lloc escollit per a realitzar la XIII Trobada de voluntariat lingüístic universitari que tindrà lloc en el marc del Fòrum Vives del 31 d’octubre al 3 de novembre. Aquesta edició pren com a títol «Temps de crisi, temps de canvis» i està organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats i el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València (vegeu el programa).

Des de la posada en marxa del programa de Voluntariat Lingüístic de la Universitat de València (UV), el curs 1996-1997, s’han organitzat onze trobades de voluntaris. Les set primeres van ser exclusives de la UV, les dues següents es van obrir als voluntariats de la Xarxa Vives. En 2010 es va fer a Mallorca, organitzada per la Universitat de les Illes Balears, en 2011 a la franja d’Aragó i en 2012, al parc natural de Penyagolosa. Aquestes trobades han recorregut bona part dels territoris de llengua catalana, de l’Alguer a Morella, de Poblet a Banyeres de Mariola, d’Ador a Cabrera de Mar, d’Alcúdia a Vilafranca o Mequinensa.