El voluntariat lingüístic universitari analitza un «Temps de crisi, temps de canvis»

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 07/11/2013.- El voluntariat lingüístic universitari es va reunir el passat cap de setmana a la Tinença de Benifassà amb l’objectiu de dinamitzar els contactes entre el voluntariat de totes les universitats de la Xarxa Vives, conèixer una de les contrades més emblemàtiques de la regió Vives i debatre sobre la política lingüística en l’àmbit universitari.

La XIII Trobada de voluntariat lingüístic universitari va tenir lloc en el marc del Fòrum Vives del 31 d’octubre al 3 de novembre, amb el títol «Temps de crisi, temps de canvis». Organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats i el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València (vegeu el programa), la trobada va comptar amb la participació de 87 persones entre ponents, professorat, tècnics i acompanyants provinents de les universitats de València, Alacant, Lleida, Politècnica de València, Jaume I, Barcelona, Autònoma de Barcelona i Pompeu Fabra.

Des de la posada en marxa del programa de Voluntariat Lingüístic de la Universitat de València (UV), el curs 1996-1997, s’han organitzat onze trobades de voluntaris. Les set primeres van ser exclusives de la UV, les dues següents es van obrir als voluntariats de la Xarxa Vives. En 2010 es va fer a Mallorca, organitzada per la Universitat de les Illes Balears, en 2011 a la franja d’Aragó i en 2012, al parc natural de Penyagolosa. Aquestes trobades han recorregut bona part dels territoris de llengua catalana, de l’Alguer a Morella, de Poblet a Banyeres de Mariola, d’Ador a Cabrera de Mar, d’Alcúdia a Vilafranca o Mequinensa.