La «Neoloteca» del Termcat incorpora 66 nous termes

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.-28/01/2014.- La Neoloteca és el diccionari de termes normalitzats pel  Consell Supervisor del Termcat que aquests dies ha incorporat 66 noves fitxes d’àmbits temàtics diversos. Entre els termes incorporats destaquen dos grups: d’una banda, una vintena de termes de l’àmbit del manga, procedents majoritàriament del japonès, que formen part d’un tríptic elaborat l’any passat amb motiu del Saló del Manga (anime, hentai, josei, kodomo, otaku, shojo, etc.); d’altra banda, una desena de formes verbals referides a gestos tàctils en dispositius mòbils (fer un toc, arrossegar el dit, pinçar, despinçar, etc.), que van ser objecte d’estudi a partir d’una enquesta en línia en què van participar els usuaris del TERMCAT.

Altres àmbits que també compten amb nous termes són:

– biologia molecular: proteoma, proteòmica, transcriptoma, transcriptòmica, silenciament gènic, epigenètica, etc.;
– bioquímica i farmacologia: concentració letal 50, concentració efectiva 50, dosi letal 50, dosi efectiva 50, etc.);
– màrqueting i gestió empresarial: relat de marca (per a l’anglès storytelling), contingut de marca (per a branded content), màrqueting de continguts (per a content marketing), responsabilitat de retre comptes (per a l’anglès accountability), rendició  de comptes (per a performance reporting), etc.;
– meteorologia: esclafit (per a l’anglès downburst), temps perillós (per a severe weather).

Els nous termes poden consultar-se, com sempre, des de l’apartat «Noves incorporacions» de la cerca avançada de la Neoloteca.