Acord amb Escola Valenciana per impulsar la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Conveni de col·laboració entre l'UJI, la Xarxa Vives i Escola Valenciana
Moment de l’acte de signatura de l’acord (imatges: Damián Llorens)

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 13/02/2014.- El Rectorat de la Universitat Jaume I ha acollit avui l’acte de signatura d’un conveni de col·laboració entre la Xarxa Vives, Escola Valenciana i l’UJI mateixa, per impulsar la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. El vicepresident II de la Xarxa i rector de l’UJI, Vicent Climent, ha signat l’acord amb Natxo Badenes, vicepresident d’Escola Valenciana.

Climent ha destacat que la iniciativa sorgeix a partir de l’èxit de la Lliga de Debat Universitari, una activitat consolidada de la Xarxa que fomenta la capacitat dialèctica dels estudiants universitaris d’acord amb l’esperit de Bolonya. En aquest sentit, ha qualificat de «magnífica notícia» la iniciativa d’Escola Valenciana de traslladar aquest tipus de competicio als estudis preuniversitaris. El rector ha afegit que la competició «impulsa la promoció de la llengua, afavoreix la formació dels estudiants i els vincula amb el món universitari».

Al seu torn, Badenes ha destacat la col·laboració entre Escola Valenciana i UJI com a «molt productiva des de fa un bon grapat d’anys», i ha qualificat la nova iniciativa de «projecte il·lusionador i enriquidor per als nostres joves». A l’UJI, ha afegit, «sempre hem trobat suport i acolliment». Finalment, s’ha felicitat perquè «en aquesta ocasió, a més, se suma una entitat com la Xarxa Vives, que aporta el bagatge i el prestigi de l’acció comuna de les universitats del nostre àmbit lingüístic». El vicepresident d’Escola Valenciana ha valorat el paper de la Xarxa en l’impuls de la Lliga de Debat, que «ha multiplicat la importància i ressò d’una iniciativa que supera l’espai de les aules dels instituts i es projecta més enllà de les nostres comarques».

La Lliga de Secundària i Batxillerat va encetar-se a la comarca de l’Alacantí l’any 2010 i ara arriba també a les comarques de Castelló. Dissabte 15 de febrer, l’UJI acollirà la fase local de la competició, amb la participació d’equips de 3 instituts: IES Benigasló de la Vall d’Uixò, IES J.B. Porcar de Castelló i IES Violant de Casalduch de Benicàssim. Gràcies respectivament a l’UJI i a la Universitat d’Alacant, els equips guanyadors de les competicions locals a Castelló i Alacant s’enfrontaran a la final a la Universitat de Girona, on tindrà lloc la desena edició de la Lliga de Debat Universitari, que a més enguany forma part del programa commemoratiu del XX aniversari de la Xarxa Vives d’Universitats.