La gestió agrupada de cursos de català per a estudiants internacionals, protagonista a la revista «PAPeles europeos»

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 16/04/2014.- El bagatge de 4 cursos acadèmics de gestió agrupada dels cursos intensius de llengua per a Erasmus (EILC) de català, a càrrec de la Xarxa Vives, ha estat triat com una experiència destacada a la revista «PAPeles europeos», que edita l’Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus (OAPEE). La publicació recull treballs sobre experiències del Programa d’Aprenentatge Permanent (PAP) de la Unió Europea (vegeu l’article).

Des del curs 2011-2012 i fins el 2013-2014, les universitats de la Xarxa han aportat formació en català a més de 1.000 alumnes de 27 països europeus a través dels cursos EILC. La regió Vives rep cada any més de 10.000 estudiants Erasmus.

Els cursos EILC de català van ser específicament concebuts per la Unió Europea com a «cursos de llengües minoritàries organitzats en països on aquestes llengües s’utilitzen en la docència o en institucions d’educació superior». Els cursos, convalidables per 4 crèdits ECTS, es realitzaven abans que començara el curs acadèmic com a preparació per al període de l’estada Erasmus.