La Xarxa Vives reclama flexibilitat i autonomia per a modificar la durada de les titulacions

rectorsCG_entradaCastelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 15/07/2014.- El Consell General de la Xarxa Vives d’Universitats aposta per «flexibilitzar i aprofundir en la veritable autonomia universitària que permet a cada universitat aplicar les estructures de models de bàtxelor/màster més compatibles amb ​els sistema universitari europeu i internacional». Aquesta és una de les propostes incloses a l’informe Estructura de les titulacions universitàries i la mobilitat a partir de la comparació del model espanyol en relació a altres models europeus, aprovat pels rectors de 21 universitats dels territoris de parla catalana.

A través de l’informe, els rectors de les universitats ​de la Xarxa Vives recomanen «seguir treballant amb el plantejament del 3+2 de cara al futur, amb la finalitat d’anticipar-se a futures reorganitzacions del sistema universitari que permeten una reorientació a la centralitat europea». Finalment, l’estudi estableix que «els pactes previs de cada universitat establint les condicions d’admissió i reconeixements són millors que les normes estatals, facilitant les relacions interuniversitàries».