Tothom gaudeix de les mateixes oportunitats d’estudiar a la Universitat?

Com podem millorar les condicions per a l’estudi en termes d’equitat? Com de diverses són les trajectòries dels estudiants? Com és avui dia l’ofici de l’estudiant universitari?

Via Universitària: Accés, condicions d’aprenentatge, expectatives i retorns dels estudis universitaris és un nou projecte de la Fundació Jaume Bofill.

Es tracta d’una enquesta en línia als estudiants universitaris per tal de conèixer qui són, com és el seu pas per la Universitat i què n’esperen. En un context de grans transformacions socials (mercat de treball, noves tecnologies, mobilitat…) que impacten en el sentit i en l’ofici de l’estudiant universitari, necessitem resseguir aquests canvis amb fonts de dades àmplies i rigoroses. Ho volem fer donant continuïtat a una enquesta anterior i al ric llegat que ens ha deixat ECoViPEU, la primera enquesta d’àmbit estatal que es va interessar l’any 2011 per les condicions de vida i participació dels estudiants universitaris. En última instància ens proposem participar d’un debat entorn les polítiques universitàries, enriquint-lo amb dades pròpies.