Vinaròs i Morella acolliran el V curs d’introducció a la didàctica de la llengua

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 12/09/2014.-  La V edició del Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, organitzat per l’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats, està prop de començar. L’activitat tindrà lloc del 17 al 19 d’octubre i, com cada any, les localitats amfitriones Vinaròs i Morella preparen ja l’acollida dels estudiants. La qualitat d’aquesta proposta de formació ha estat avalada per la demanda al llarg del temps. Per a les persones interessades, s’oferten cada any 40 places adreçades a llicenciats i graduats, preferentment en Filologia catalana, Traducció i Humanitats i a estudiants del darrer any de grau de llicenciatura amb l’objectiu de contribuir a la formació de futurs professors per a l’exercici de la docència de la llengua a universitats de l’exterior.

El curs comptarà amb la participació de Montserrat Vilà de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Llorenç Comajoan de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), ambdós professors del Màster d’Ensenyament de català com a primera i segona llengua de la UB, la UVic-UCC i la UAB. També participaran els professors Joan Borja i Vicent Brotons, de la Facultat d’Educació i del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant.  A més, els assistents podran conèixer l’experiència de professors que exerceixen la docència de la llengua en universitats de l’exterior: Adrià Castells, de la Universitat de Manchester; Núria Massot, de la Universitat de Cork i Pau Sanchis, exprofessor de llengua i literatura a la Universitat de Zadar.