XX aniversari: la UPVD acull un cicle de conferències sobre 20 anys de recerca a la regió Vives

Perpinyà, Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.-29/09/2014.– La Universitat de Perpinyà Via Domitia organitza el Cicle de conferències 20 anys de recerca en l’espai Vives en el marc de les activitats del XX aniversari de la Xarxa Vives d’Universitats.

Les conferencies tractaran de llengua, de l’evolució de l’espècie humana, de neurociència, d’adaptació de l’espècie animal i de dret de la família, un ventall que demostra la riquesa de la recerca en les universitats de la Xarxa i una voluntat d’atreure un públic ampli i a càrrec d’experts d’universitats amb cura de transmetre el seu coneixement a la societat.

La primera conferència amb què es va encetar el cicle va tenir lloc el 24 de setembre amb el títol «Llengua i poder» a càrrec de Joan Martí i Castell, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili, primer president de la Xarxa Vives d’Universitats i antic president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

La següent conferència tindrà lloc el proper 8 d’octubre i tindrà per títol «Per què Darwin tenia raó i per què ens ha d’importar», a càrrec de Juli Peretó Magraner, professor de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València.