Arranca amb èxit la incubadora d’ocupabilitat «Imagine Aude»

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.-13/10/20114.- En el marc de la primera edició del Campus Professional Imagine Aude, celebrat del 12 al 14 de setembre a l’edifici de Formació Complementària-Alumni UB, ha nascut la primera incubadora d’ocupabilitat Imagine Aude. En aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Xarxa Vives, a han participat graduats, titulats, estudiants de màster  i de doctorat de la Universitat de Barcelona, i de diferents universitats catalanes que formen part de la Xarxa per l’ocupació Universitària, i de la resta de l’Estat, com de la UAM o la Universitat de València entre d’altres.

La incubadora d’ocupabilitat ja compta per monitoritzar fins al proper novembre, 20 projectes professionals/individuals i 3 projectes col·lectius/ciutadans. Els projectes que han iniciat els participants del Campus són de diferent índole, des de l’àmbit de les ciències socials i humanitats fins als àmbits tecnològics i científics, com també de geologia, dret, farmàcia, cuina, que han portat a la definició d’ocupacions encara no conegudes. D’altre banda, els projectes col·lectius pretenen millorar i desenvolupar noves ocupacions per als joves talents.

Als participants del Campus Estiu, l’equip promotor i tècnic de l’Imagine Aude, els oferirà suport tant metodològic com tècnic a través de la incubadora virtual. Del 17 d’octubre al 7 de novembre tindrà lloc el Campus Online de Tardor obert a tothom. Finalment, des del 28 al 30 de novembre, el Fòrum i la Fira Professional Imagine Aude serà la plataforma física per a facilitar las estudiants i titulats la visibilització dels seus projectes professionals i vitals vinculats amb el creixement de la societat i l’economia catalana.

Un altre gran èxit emmarcat en el Campus d’Estiu Imagine Aude ha estat el llançament del Festival de Vídeos Instantanis. Un espai audiovisual creat per afavorir, creativament, el desenvolupament dels factors de l’ocupabilitat juvenil universitària, que com a tema central ha tractat de la ubicació professional del jove universitari en la societat en crisi. Aquest festival que ha començat durant el Campus d’Estiu, s’ha caracteritzat per la manera en que els participants van realitzar els seus vídeos: l’ús de smartphones i tablets en el període d’una única tarda. Després de l’avaluació d’un jurat popular, format pels participants del Campus i d’un jurat d’experts, format per Mercè Carreras-Solanas, Iris Franco, Moisés Carmona i Ruth Bill, s’han seleccionat tres vídeos guanyadors:

1r lloc: Marta Oliva Santiago, estudiant de Farmàcia de la UB – projecte ocupacional d’etnobotànica per desenvolupar fàrmacs personalitzats connectant coneixements ancestrals i innovadors.

2n lloc: T’ai Sophia Lucas, estudiant del Màster de Filosofia 3/18 de la UdG – projecte ocupacional d’estètica gustatòria per desenvolupar la capacitat de pensar crítica, creativa i ètica de nens i joves connectant estudis de filosofia per nens i cuina-art.

3r lloc: Aicha El Mhassani, estudiant d’Educació Social de la UB – projecte ocupacional d’educació intercultural pel suport a nens i joves immigrants que viuran a Catalunya.

Les guanyadores del Festival han rebut com a premi suport tècnic per transformar aquestes maquetes en vídeos més professionals, i la visibilització d’aquests vídeos que tindràn un lloc destacat en la pagina web del Festival durant la seva realització, de setembre a novembre. La seva cloenda tindrà lloc al llarg del Fòrum – Fira.

Els participants del Campus d’Estiu Professional Imagine Aude han valorat el projecte amb molt bona nota. Després, d’un anàlisis de qualitat dut a terme a través de qüestionaris, el 94% dels participants afirmen que tornarien a assistir a una activitat Imagine Aude, i valoren amb un 8,7 de nota el global del Campus. I han reconegut que les competències que han treballat més en el llarg del cap de setmana han estat la creativitat, la iniciativa, la comunicació i la reflexió, principis bàsics del projecte Imagine Aude.

D’altra banda, cal destacar l’actuació del grup de pop-rock mediterrani Munu, que format per ex-estudiants de la Universitat de Barcelona va oferir un concert durant la cloenda del Campus Imagine Aude

Amb aquesta iniciativa, la UB continua desenvolupant la seva estratègia contra l’atur juvenil. El projecte compta amb el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el Servei d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu, la Xarxa Vives d’Universitats, Drac i SCA.

Per a més informació, consulteu el web del projecte www.ub.edu/imagineaude