Andorra acollirà la XIV Trobada de voluntariat lingüístic universitari

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 14/10/2014.- La XIV Trobada de voluntariat lingüístic universitari reunirà a l’alberg La Comella d’Andorra, del 31 d’octubre al 3 de novembre, a voluntaris d’arreu dels territoris de la regió Vives. La trobada anual pren enguany com a títol «Política lingüística d’estat» i està organitzada, en el marc del Fòrum Vives, per la Xarxa Vives d’Universitats i el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València (vegeu el programa)

Des de la posada en marxa del programa de Voluntariat Lingüístic de la Universitat de València (UV), el curs 1996-1997, s’han organitzat tretze trobades de voluntaris. Les set primeres van ser exclusives de la UV, les dues següents es van obrir als voluntariats de la Xarxa Vives. En 2010 es va fer a Mallorca, organitzada per la Universitat de les Illes Balears, en 2011 a la franja d’Aragó. En 2012, al parc natural de Penyagolosa i en 2013 a la Tinença de Benifassà. Aquestes trobades han recorregut bona part dels territoris de llengua catalana, de l’Alguer a Morella, de Poblet a Banyeres de Mariola, d’Ador a Cabrera de Mar, d’Alcúdia a Mequinensa.

Els objectius d’aquestes jornades passen per dinamitzar els contactes entre el voluntariat lingüístic de totes les universitats de la Xarxa Vives, conèixer una de les contrades més emblemàtiques de la regió Vives i debatre sobre la política lingüística en l’àmbit universitari.