Vinaròs i Morella, seus del V Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 16/10/2014.- L’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats organitzen el V Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, que se celebrarà a Vinaròs i Morella entre el 17 i el 19 d’octubre de 2014.

El curs s’adreça a llicenciats i graduats en Filologia, preferentment en Filologia Catalana, Traducció i Humanitats i a estudiants del darrer any de grau d’aquestes titulacions amb l’objectiu de contribuir a la formació de futurs professors per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior. En aquesta cinquena edició del curs, un any més, s’han omplert totes les places disponibles (40) i la demanda ha triplicat l’oferta.

L’acte inaugural del curs tindrà lloc divendres a les 12 h a la Biblioteca Municipal de Vinaròs i comptarà amb la participació de l’alcalde de Vinaròs, Juan Bautista Juan; el director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna; el vicepresident de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Josep Palomero i el vicepresident I de la Xarxa Vives, Joan Viñas.

Des de divendres i fins diumenge, els participants realitzaran sessions de treball a l’entorn de tres grans blocs teòrics: introducció a la didàctica de la llengua, estratègies didàctiques per a l’ensenyament de llengües estrangeres i estratègies de dinamització dels estudis de llengua i cultura a l’exterior.

La sessió de cloenda se celebrarà l’endemà dissabte, a les 19.15 h, a l’Ajuntament de Morella i hi intervindran la regidora de Cultura de Morella, María Rallo; el director de l’àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Andreu Bosch; la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verónica Cantó; i el secretari executiu de la Xarxa Vives, Ignasi Casadesús.