La UAB prepara la lliga interna de debat universitari

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.-26/01/2015.- La Universitat Autònoma de Barcelona enceta aquesta setmana la seua lliga de debat interna amb què es prepararà per competir  a la XI Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives. La lliga de la UAB tindrà lloc del 28 al 30 de gener a la Sala Teatre (Edifici de Participació). El tema objecte del debat és: «Una societat avançada i complexa com la nostra, podria funcionar eficientment amb una economia basada principalment en intercanvis no monetaris?»

L’equip campió representarà a la UAB en la XI Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives, que enguany tindrà lloc del 23 al 27 de març de 2015.

La Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives d’Universitats té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.